La importància de comprovar l’interior del teu ordinador

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

De vegades no donem la importància que es mereixen els petits detalls, com podria ser el manteniment intern del nostre ordinador. Pot semblar que no, però ens pot estalviar més d’un mal de cap.

Confiar en experts per a revisar periòdicament el nostre ordinador pot ser una bona pràctica per detectar possibles avaries abans de que surtin a la llum. Obstruccions de pols en els ventiladors o components en mal estat poden ser causants d’una reparació molt major de la que pot costar netejar-los o substituir-los abans de deixar l’ordinador inservible.

En un ordinador convencional trobem com a mínim dos ventiladors, els del processador i els de la font d’alimentació. Aquests components necessiten estar refrigerats i és per això que la manera més econòmica de fer-ho és per aire. (Hi ha possibilitat de fer-ho per aigua però és un altre món). La refrigeració d’aquests dos components suposa tenir dos ventiladors absorbint aire fresc per rebaixar la temperatura del processador o de la font d’alimentació.

L’aire absorbit pel ventilador contindrà partícules de pols que degut a l’electricitat estàtica que genera qualsevol placa base, s’acabaran adherint a la mateixa.

Aquesta pols acumulada, pot arribar a obstruir el pas d’aire anul·lant el sistema de ventilació per complet, el que suposaria gairebé en un 100% acabar amb la vida del processador per excés de temperatura. De manera menys probable també podria arribar a fer falsos contactes entre els circuits de la placa base i crear funcionaments anormals de l’ordinador.

Contacte

Per si encara no ha quedat clara la importància que té mantenir l’interior del nostre ordinador net, els usuaris de Reddit han creat un apartat dins la xarxa que s’anomena Dusty Computers, és a dir “ordinadors empolsegats”, on podeu veure les criatures que qualsevol persona pot arribar a crear dins del seu ordinador, sense saber-ho. Pots consultar-ho aquí: Reddit / Dusty Computers

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
No Comments

Post A Comment