Cartutx de tinta original, quins avantatges té?

Cartutx de tinta original, quins avantatges té?

By NICK JOHNSON

Quan ens toca canviar un cartutx de tinta moltes vegades ens podem veure temptats de comprar un producte compatible per estalviar.

És cert que hi ha diferències de preu, però hi ha alguns costos ocults que hem de comptabilitzar.

Anem a veure alguns de les avantatges dels cartutxos originals, o dels costos ocults dels que no ho són:

Aprofitament màxim del consumible.

Imprimeix correctament des del principi fins al final del producte, cosa que no sol passar amb els no originals, que comencen a imprimir malament quan tenen poca tinta, entre un 30 i un 15%.

Això té dos problemes, per una banda no podem aprofitar el consumible fins al final, i de l’altra, ens veiem obligats a repetir moltes impressions que no s’han efectuat correctament, duplicant la despesa de tinta i paper.

Quantitat de tinta del cartutx

El traspàs de informació del xip del cartutx a la impressora és fiable. Un altre dels problemes que ens donen els cartutxos no originals és que no sabem exactament quanta tinta ens queda, mentre que en els originals coincideix el que mostra amb el que realment ens quedarà.

Manteniment segons el cartutx

Menors despeses de manteniment on una part important dels problemes pels que hem de trucar a un servei tècnic són derivats de l’ús de cartutxos no originals: problemes de pèrdua de tinta o tòner, impressió amb taques, capçals embussats…

Seguint amb el manteniment, utilitzar cartutx originals ens fa utilitzar menys vegades la neteja automàtica que gasta tinta per netejar els capçals. Aquests residus que es poden acumular en el capçal són molt més habituals en les tintes no originals.

Capçals

En algunes ocasions, els cartutxos de tinta de les impressores inclouen el capçal, pel que si reutilitzem el cartutx, estem reutilitzant el capçal més temps del aconsellat el que tard o d’hora acaba per portar problemes. Un cartutx original, implica un nou capçal d’impressió.

Qualitat d’impressió

Els fabricants d’impressores realitzen un procés de I+D per obtenir la major qualitat de les tintes, amb pigments d’alta qualitat que donen una major qualitat d’impressió: negres més profunds i colors més vius. Les tintes dels consumibles no originals són d’una qualitat molt menor.

Les tintes originals es fixen a la superfície del paper aconseguint una major definició i més durada de les impressions. Això ens permetrà que les imatges, i els textos resisteixin millor el pas del temps, fent en molts casos que no s’hagin de repetir als pocs dies perquè ha estat exposat al sol i amb prou feines es pot llegir.

Assecament i cost

No s’assequen, cosa que no passa sempre amb els no originals, ja que al recarregar-los poden deixar porus i assecar-se la tinta, sobretot si no s’utilitza gaire sovint.

Els cartutxos XL tenen un menor cost per pàgina pel que si el que busquem és compaginar estalvi i qualitat, sens dubte, aquesta és la millor opció. A més es guanya en autonomia doncs podem imprimir un nombre de pàgines molt més alt sense haver de substituir el cartutx.

Com a últim punt i no menys important, és convenient saber que els cartutxos de tinta originals preserven la garantia de la impressora.

De manera que la nostra impressora no es veurà danyada per l’ús d’aquests components recarregats o compatibles, que poden fer que s’anul·li la garantia de la mateixa.

Contacta

Per descomptat si el motiu per utilitzar cartutxos no originals, el millor és buscar una impressora que sigui eficient en l’ús de tinta, buscant la millor relació qualitat preu i establint polítiques d’estalvi d’impressió. Si voleu conèixer més sobre les tintes originals o trobar una impressora que sigui econòmica utilitzant les tintes originals no dubteu en contactar amb nosaltres.

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Abrir chat
1
Informàtica la selva
Hola ????
Podem ajudar-te?