Netflix ja parla Català!

Netflix ja parla Català!

By NICK JOHNSON

Al no tenir una clara competència, Netflix ja s’ha convertit a hores d’ara en el major proveïdor de continguts audiovisuals al món i acaba d’incorporar els primer títols en català i també en euskera:

  • Planet 51
  • Sky Captain i el món del demà
  • Diari d’una mainadera
  • El secret dels germans Grimm 

Aquestes són les 4 primeres pel·lícules que incorporen el català com a opció d’àudio. De moment només està en dues llengües: el castellà i l’anglès.

La Plataforma per la Llengua ha celebrat que Netflix hagi incorporat el Català a dins el seu catàleg després d’una campanya viral per les xarxes socials, encapçalada amb el hashtag #NetflixInCatalan, que va aconseguir més de 25.000 signatures.

Després del rebombori generat, la Generalitat va iniciar contactes amb Reed Hastings (CEO de Netfilx), que va reconèixer «la passió que hi ha a Catalunya per la llengua catalana» i no va descartar incorporar-la en un futur.

Dia a dia aquest proveïdor de continguts va creixent de manera desorbitada. Això suposa que afegeixin més llengües com a subtítols i incorpori sèries i pel·lícules en les seves respectives llengües. També aportaran adaptacions de llengua i cultura per a diferents països de diferents llocs del món.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.