Virus d’encriptació: Criptolocker

Virus d'encriptació: Criptolocker

By NICK JOHNSON

Ja fa un temps els vam alertar del virus tipus Criptolocker, que estava donant bastant de què parlar. Aquests últims dies s’ha detectat una nova proliferació de criptolocker, el qual encripta tots els arxius del seu ordinador i xarxa fent que no siguin accessibles. La clau amb la que s’encripten les dades és indesxifrable, pel que no existeix solució per recuperar-les. Únicament es poden recuperar amb còpies de seguretat.

Aquest virus arriba habitualment a través d’un correu electrònic d’una adreça coneguda, que pot estar a la vostra llibreta de direccions. Us notifica de diferents maneres que heu de descarregar el fitxer adjuntat. En el moment que es descarrega comença a actuar i es salta qualsevol antivirus que hi hagi instal·lat.

Per tant, si reben un correu electrònic sospitós, encara que sigui d’un conegut, aconsellem eliminar-lo de seguida. Aprofitem per aconsellar-los que no obrin correus que no coneixen el remitent, amb assumptes sospitosos, amb idiomes que no solen utilitzar,… i que les entitats bancàries MAI li demanaran informació confidencial o contrasenyes.

Nota important: En el cas de que el virus actuï sobretot NO accedir a les còpies de seguretat ja que és la única solució per recuperar les dades.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Abrir chat
1
Informàtica la selva
Hola ????
Podem ajudar-te?